Λέγεται V60 διότι σχηματίζει το αγγλικό σχήμα V και οι μοίρες του είναι 60. Η βύθιση του είναι χειροκίνητη και ο καφές φίλτρου που προκύπτει είναι από ένα μέτριο σώμα με πολύ ισορροπημένη γέυση και με πλούσια αρώματα.
Κέρδισε σύντομα (1943), μία θέση στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Νέας Υόρκης, αλλά και επιλέχθηκε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις, ως ένα από τα εκατό καλύτερα σχεδιασμένα προϊόντα της σύγχρονης εποχής. Το αποτέλεσμα του είναι ένα ρόφημα πλούσι
Το aeropress είναι μια χειροκίνητη, εύχρηστη και φορητή που αξιοποιεί την κλασική υδραυλική λειτουργία του εμβόλου και τη μέθοδο immersion brewing. Ο καφές φίλτρου που προκύπτει διακρίνεται για την έντονη, πληθωρική, καθαρή γεύση του και την έλλειψη οξύτη
Θεωρείται μια μέθοδος πλήρης βύθισης! Είναι ήδη αρκετά δημοφιλής σαν την πιο απλή, αλλά και ισορροπημένη μέθοδο παρασκευής καφέ φίλτρου!
Χρησιμοποιώντας την κλασική μέθοδο κρύας εκχύλισης ο καφές που παράγει έχει γεμάτη και πλούσια γεύση. Η απόσταξη με κρύο νερό διατηρεί τα ευαίσθητα συστατικά γεύσης του καφέ, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί την εκχύλιση ελαίων και οξέων που συμβαίνει κατά τη